KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

2015 – 2018 Yılının Bağımsız Oyunları – Ödüller

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Başlıklar

!Bilgilendirme! Bu listede 2017 yılı yoktur, ancak 2017 ödülünü alan oyun: Cuphead

Zamanında sadece belli firmalar oyun yapıyordu. Bu da diğer firmaların yabana atılmasını, büyük firmaların tek el olmasına sebep oluyordu. Fakat bu algı ve işler 2014 gibi kırılmaya başladı ve daha küçük firmaların yaptığı işlere de önem verildi. Bu firmaların herhangi bir yayıncı firmaya veya büyük firmaya bağlı olmaması sebebiyle bunlara ‘Bağımsız’ sıfatı eklendi. Artık bağımsız oyunlar ve bağımsız firmalar oyun sektöründe çok önemli bir yere sahip. Ben şahsen bu firmaları seven ve destekleyen kısımdayım. Ha AAA oyunları sevmez miyim, tabi ki severim. Ancak bence bağımsız oyunlar ve firmalara daha çok destek verilmeli. çünkü çoğu bağımsız firma oyuncu insanlardan oluştuğu için oyunlarına ciddi özen gösteriyorlar. çünkü kendilerini bu oyunu alacak kişilerin yerine koyuyorlar. AAA oyunlarda genelde en az çabayla en yüksek gelir hedefleniyor. Ama tabi istisnalar var ( RockStar ). Neyse, biz şimdi 2015 – 2018 Yılının Bağımsız Oyunları ödüllerinin sahiplerine bakacağız. Gelin listemize başlayalım.

İLGİLİ İçERİK

2015 – 2018 Yılının Bağımsız Oyunları – Rocket League

rocket-league-theme-foto.jpg

Evet, yakın bir tarihte Epic Games’ e geçiş yapan ve ücretsiz olan Rocket League 2015 yılının ‘The Game Awards’ ta ‘Yılın Bağımsız Oyunu’ olarak seçilen oyun oldu. Ben şahsen hak ettiğini düşünüyorum. çünkü çok basit bir fikri acayip eğlenceli bir şekle sokmuş. Yani, eski oyunlarda modlar hariç kimin aklına gelirdi arabalarla oynanan ve farklı türlere sahip bir futbol oyunu tasarlamak. Üstelikte ücretli bir çevrimiçi bir oyun yapmak. Bedavaya çevrimiçi oyun yapmak bile riskli bir iş iken ücretli bir ço oyunculu oyun yapmak daha da riskli bir iş. Ben hem bu riski almayı seçtiği için hem de bizleri eğlendirebildiği için ben şahsen severim.

2016 – İnside

inside-theme-foto-2.jpg

Daha önce İnside ı anlattığımız bir da mevcut. O yazımızda daha çok atmosferik kısmına değinmiştik.

İnside bence şu ana kadar yapılmış en güzel bağımsız oyunlardan biri. çünkü yapımcı firma ne çok zor ne de çok kolay olmayan bulmacaları acayip güzel bir atmosferle birleştirmiş. Hikayeyi biraz sizin oluşturmanız gerekiyor. Ha birde animasyonlar falan çok gerçekçi. Yapımcısı zaten Limbo yu yapan firma. Ayrıca son kısımlarda hem çok eğleniyorsunuz hem de çok düşünüyorsunuz. Bence kesinlikle denenmeli.

2018 – Celeste

celeste-theme-foto-2.jpg

Celeste şu ana kadar en yükseğe çıkmış bağımsız oyunlardan biri. Yani oyun GoW ve RDR 2 nin çıktığı bir ‘yılda yılın oyunu ödülü’ ne aday gösterildi. Cidden yabana atılamayacak kadar büyük bir başarı. Ben bağımsız oyun ödülünü almasını anladım ama yine de benim biraz daha sevdiğim Dead Cells in almasını daha çok isterdim . Ama tabi ki bu benim zevklerime göre.

Celeste saf bir platform oyunu. Oynanışı acayip hızlı ve ölümünüzden tamamiyle sizin sorumlu olduğunuzu size gösteriyor. Yani nasıl geçeceğinizi anlamış olsanız bile geçmek cidden zor. Ben 2.5 saatlik oynayışımda 560 küsür kere öldüm ve hala zevk alarak oynuyorum. Ve size kesinlikle tavsiye ediyorum, ödülü boşuna almamış.

Evet sonuç olarak bugün 2015 – 2018 de bağımsız ödülünü alan oyunlara göz attık. Bunun gibi liste videoları için  youtube kanalımıza bakabilir ve bunun gibi listelere ve incelemelere bakmak için  internet sitemize bakmaya devam edebilirsiniz.