KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

2023’ün en iyi ve en kötü oyun şirketleri belli oldu

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,992
Tepkime puanı
4
Puanları
38
2023 yılının en iyi ve en kötü oyun şirketleri açıklandı. Metacritic platformu tarafından paylaşılan raporda, geçen yıla damgasını vuran stüdyolar duyuruldu. Platform, eleştirmenler tarafından girilen derecelendirme puanlarını dikkate alarak 2023’ün öne çıkan ve geride kalan firmalarını bir araya getirdi.

Metacritic’in paylaştığı listede yer alan stüdyolar, herhangi bir manipülasyona sebebiyet verilmemesi adına oyun satış verileri ya da kullanıcı incelemelerini içermiyor. Platform sadece basın mensuplarından gelen incelemeleri dikkate aldıklarını ifade ederek listeyi de bu doğrultuda hazırladıklarını bildiriyor.
2023’ün en iyi oyun şirketleri


Şimdiye kadar Street Fighter, Devil May Cry, Resident Evil, Mega Man, Rocketman ve Monster Hunter gibi başarılı serilere imza atan Capcom firması 2023 yılında büyük bir başarı kaydetti. Özellikle de şirket, Resident Evil 4 oyununun elde ettiği inanılmaz başarının ardından dikkatleri üzerinde topladı. Eleştirmenlerden tam not alan yapım, Capcom’u 2023’ün en iyi oyun şirketleri arasında zirveye taşımaya yardımcı oldu.

Elbette ki Capcom yalnızca Resident Evil 4 sayesinde bu başarıya ulaşmadı. Bunun yanı sıra stüdyo, Street Fighter 6 ve Ghost Trick: Phantom Detective oyunlarının yeniden düzenlenmiş sürümleriyle de beğeni kazandı.
Resident-Evil-4-oyunu.jpg
Görsel: Capcom

Listenin ikinci basamağından karşımıza çıkan Raw Fury firması ise Cassette Beats oyunuyla ulaştıkları etkileyici başarı sayesinde rakiplerinin önüne geçti. Geçen yıl ortalama 76 puan altında hiçbir oyuna imza atmayan şirket, Capcom’un hemen ardında yer aldı.

Üçüncülüğü ise A Space fot yyhe Unbound ve Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly oyunlarıyla öne çıkan Chorus Worldwide üstlendi. Listedeki tüm firmalara aşağıdan göz atabilirsiniz:[*]Capcom[*]Raw Fury[*]Chorus Worldwide[*]Dangen Entertainment[*]Annapurna Interactive[*]Nintendo[*]Aksys Games[*]Bethesda Softworks[*]SEGA[*]Thunderful
2023’ün en kötü oyun şirketleri


Metacritic, 2023’ün en iyi oyun şirketlerinin yanı sıra oyun endüstrisindeki en kötü şirketleri de paylaştı. Geçen sene 5 farklı oyunla karşımıza çıkan Microid firması, ne yazık ki bu yapımlardan hiçbirinde ortalama puan elde edemedi.
The-Lord-of-the-Rings-Gollum.jpg
Görsel: Daedalic Entertainment

İkinci sırada House Flipper 2’nin yaratıcısı PlayWay/Ultimate Games yer aldı. Üçüncülüğü ise yine geçen yıleleştirmenler tarafından yerle bir edilen Nacon Daedalic Entertainment firması geliyor. Listenin tamamı şu şekilde karşımıza çıkıyor:[*]Microids[*]PlayWay/Ultimate Games[*]Nacon Daedalic Entertainment[*]Marvelous/Xseed[*]Idea Factory[*]Untold Tales[*]Freedom Games[*]505 Games[*]Humble Games[*]Maximum Entertainment

İLGİNİZİ çEKEBİLİR:Â
 
Üst