KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

2023 Yılında Steam’de Co-op Oyunların Sayısı Rekor Seviyeye Ulaştı

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,298
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Steam platformunda işbirliği (co-op) moduna sahip oyunların 2023 yılında rekor bir şekilde arttığı belirlendi. VG Insights tarafından yayınlanan yeni bir rapor, geçtiğimiz yıl Steam’de toplam 799 adet co-op oyununun yayımlandığını ortaya koydu. Bu rakam, önceki yıllara göre önemli bir artışı temsil ediyor.

2022 yılında Steam’de 701, 2021 yılında 650 ve 2020 yılında 647 co-op oyununun piyasaya sürüldüğünü göz önüne alırsak, 2023 yılında co-op oyun çeşitliliğinde gözle görülür bir yükseliş yaşandığı açıkça görülüyor.

Rapor ayrıca, geçtiğimiz yıl Steam’de satılan tüm oyunların %36’sının co-op oyunlar olduğunu belirtiyor. Bu, işbirliğine dayalı oyunların platformdaki önemini ve popülaritesini gösteriyor.

Ancak, gelecek yıl için öngörüler farklı. Rapor, 2024 yılında co-op oyunların pazar payının azalacağını öngörüyor. Bu değişim, piyasadaki dinamikler ve oyuncu tercihlerindeki olası değişimlerle ilişkilendiriliyor.

2023 yılının en dikkat çeken co-op oyunları arasında Palworld ve Helldivers 2 öne çıkıyor. Bu oyunlar, hem satış rakamları hem de oyun dünyasındaki etkileriyle dikkatleri üzerine çekti.

Sonuç olarak, Steam platformunda co-op oyunların yükselişi 2023 yılında zirve yaparken, 2024 yılında bu trendin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.
 
Üst