KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

2023 Yılının Oyunu Olabilir Mi? – Hogwarts Legacy’nin Omuzlarındaki Yük Epey Fazla

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,992
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Dolu dolu bir 2022 yılının ardından gözler elbet 2023’e çevriliyor. Devam oyunlarından tutun kült yapımların remake’ine, remake’lerden yepyeni IP’lere oldukça yoğun bir sene biz oyun severleri bekliyor olacak. Bu yazımızda 2023 yılının en beklenen oyunlarından biri olan Hogwarts Legacy hakkında neler biliyoruz ve neler bekliyoruz bunları tartışıyoruz.

Nitekim Hogwarts Legacy; Harry Potter serisi için uzun zamandır aranan kan olabilir, ya oyun dünyasının bu güzide seri ile olan hasretine son vererek seriyi yeniden alevlendirebilir ya da başarısız olarak serinin oyun sektöründe yer edinemeyenler arasına katılmasına sebebiyet verebilir.

Oyunun böyle büyükçesine bir önem taşıyor olması da omuzlarındaki yükü pekala artırıyor. Hogwarts Legacy’e geçmeden evvel gelin bir bakalım, Harry Potter oyun camiasında neler yapmış.
Oyun Sektöründe Harry Potter Evreni


2000’li yıllardan bu yana pek çok Harry Potter oyunu daha doğrusu dönem trendi olan film oyunları sektörde boy gösterdi. Bu oyunlar haliyle çok üst düzeyde olan işler değillerdi ama o evrene dahil olarak Harry Potter’ı kontrol etmek isteyenlere bu şansı sundu. Daha yakın tarihleri incelememiz gerekirse de serinin mobil platformunu hedefleyen projelerle gözüktüğünü görebiliriz.

Serinin oyun camiasında en ses getiren işi ise pekala Lego Harry Potter oluyor. Bu lego yapımı sadece Harry Potter severleri değil bir ton oyun severin de favori lego oyunu olarak oyuncuların kalbinde yer etmişti. Ayrıca serinin oyunları arasında oyun basını tarafından verilen en yüksek skor da yine bu yapıma verilmişti.
Lego-harry-Potter.jpg

Hogwarts Legacy hakkında neler biliyoruz?

çıkış Tarihi:


İlk olarak sızıntılarla hayranları heyecanlandıran büyük yapım 2020’de gerçekleşen PS5 Showcase’de kanlı canlı bir şekilde . O günden bugüne sunulan görüntüler ve vaadedilen içeriklerle hayranların heyecanı törpülenmek ne demek aksine daha da alevlendi. Lakin günümüz oyunlarının maruz kaldığı bir durum var ki kızmak mı gerek sevinmek mi kestirilemiyor. Hogwarts Legacy de ertelemelerden nasibini alıyor. Şu an bilinen çıkış tarihleri ise şu şekilde:
  • PS5, Xbox Series X/S ve PC için 10 Şubat 2023
  • PS4 ve Xbox One için 4 Nisan 2023
  • Nintendo Switch için 25 Temmuz 2023

Gelgelelim ki Hogwarts Legacy bir çok açıdan bu zamana kadar gördüğümüz Harry Potter oyunlarından farklı olacak, en büyük farklılıksa kontrol ettiğimiz karakterin Harry Potter olmayacak olması. Hatta oyunun geçeceği zaman diliminde bırakın Harry Potter’ı Harry Potter’ın annesi ve babası bile daha doğmamış olacak. Gelin başlık başlık neleri biliyoruz bir göz atalım.
Karakterler ve Cast:


Hogwarts Legacy’de kontrol edeceğimiz karakterin Harry Potter olmayacağını söylemiştik. Bu durumda da geriye iki ihtimal kalıyor. Ya farklı bir karakteri yönetiriz ya da kendi karakterimizi oluşturur ve kontrolünü ele alırız. Hogwarts Legacy bu kararda bir RPG oyunu olacak olmasının da etkisiyle karakterimizi sizlerin oluşturmasını istiyor. Zaten “ben bu okulda okusam nasıl olurdu ya acaba?” diyen oldukça büyük bir kesim de mevcuttu.

Diğer karakterlere gelecek olursak da Harry Potter kitaplarından ve filmlerinden tanıdık birkaç karakter ya da ufak “Easter Eggler” görebileceğimizi düşünmek oldukça doğal. Direkt olarak bulunan karakterlerden birkaçı “Neredeyse Kafasız Nick” ve “Peeves” kendileri bizleri Hogwarts’da karşılayarak evimizde hissetmemizi sağlayacak.
Hogwarts-Legacy-Professor-Binns.jpg
Professor Cuthbert Binns

Kitaplardan bildiğiniz Professor Cuthbert Binns ise yine bedeninden ayrı bir şekilde öğrencilere ders vermeye devam edecek. Kendisi hayranların tahmin ettiği tarihten çok daha önce ölmüş olsa gerek ki 1800’lü yıllarda bile bedeninden ayrı geziniyor.

Oyunda yer alacağı bilinen karakterlerden bir diğeri ise Phineas Nigellus Black. Soy isminden de anlaşılacağı şekilde kendisi Sirius Black’in büyük büyük dedesi. Bu evrende kendisine biçilen rolse Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun müdürlüğü elbet. Bu karakteri öne çıkaracak bir başka husus ise kendisine can verecek olan aktörün Star Trek’ten bildiğimiz Simon Pegg olması.
hogwarts-legacy-phineas-nigellus-black-simon-pegg.jpg
Simon Pegg — Phineas Nigellus Black

Bahsettiğimiz karakterlerin yanı sıra Şişman Hanım‘ın da bulunduğu düşünülüyor. Paylaşılan görüntülerde yer almamasından ötürü çok fazla bilgi sahibi olmamamız, bu yazımızda yer vermekten birazcık kaçınmamızın da sebebi. Tarihin 1800’lü yıllar olması Weasley soyuna mensup kişiler görmemize engel değil elbet. Bu kişilerden biri de okulda yer alan bir Profesör.

Şimdi sıra daha da büyük bir role sahip olacak olan karakterlere geldi. Oyunda edinebileceğimiz 3 adet arkadaş, yoldaş bulunuyor. Bu arkadaşların her birinin farklı bir hedefi ve hikayesi bulunuyor.

Onlarla vakit geçirdikçe onların hikayesini ilerletecek görevlere erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu görevleri tamamlamak ve ilişkinizi geliştirmek de oyun boyunca farklı avantajlar elde etmenize yarayacağı için faydalı bulabilirsiniz. İşte maceralarınız boyunca size eşlik edecek yoldaşlarınız:
  • Slytherin’den Arkadaşımız: Sebastian Sallow
  • Gryffindor’dan Arkadaşımız : Natsai Onai
  • Hufflepuff’tan Arkadaşımız: Poppy Sweeting

Bu karakterlerin mensup oldukları binaların öne çıkan özelliklerini karakterlerine yansıttıklarına; hikayeleri, hedefleri ve elbet görevleri boyunca da şahitlik edeceğiz.

Hogwarts’da derslerimize giren, eğitim aşkıyla yanıp tutuşan profesörlerimize değinmek gerek elbet. 1800’ler Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun eğitim kadrosu aşağıdaki gibi:
  • Eleazar Fig, Kadim soyumuzu araştırmamıza yardım eden profesör.
  • Abraham RonenTılsım” dersine giren karizmatik ve yaşlı profesör
  • Dinah Hecat Karanlık Sanatlara Karşı Savunma” dersine giren profesör
  • Mirabel GarlickBitkibilim” dersine giren genç profesör
  • Natsai Onai’nin Annesi, Tam ismini bilmemekle beraber “Kehanet” dersine giren profesör
  • Aesop Sharp bir seherbaz olmasına rağmen “İksir” dersine giren profesör
  • Cutherb Binns, kitaplardan da tanıdığımız “Sihir Tarihi” dersine giren hayalet profesör
Hogwarts-Legacy-profesorler.jpg
Hogwarts Legacy’de bulunan Bitkibilim profesörü Mirabel Garlick

Eğitim kadrosunu da belirttiğimize göre sıra düşmanlarımıza geldi. Hogwarts Legacy’de kötü adam olarak karşılacağımız iki isim bulunuyor bunlardan ilki Ranrok diğeriyse Victor Rookwood. Küçük sinsi goblinimiz Ranrok’a dair bildiklerimizi anlatmaya geçelim bakalım.

Ranrok, Sihir Bakanlığı’na isyan etmeyi ve devirmeyi planlayan Hogwarts Legacy’nin birden fazla kez karşılaşacağımız kötü adamı olarak nitelendiriliyor. Ranrok, Hogwarts Legacy için tamamen yeni yaratılmış bir karakter. Nihayetinde, bu oyunun Ranrok’u durdurmakla ilgili olacağı tahmin ediliyor.

Victor Rookwood, bir grup karanlık büyücüye komuta ediyor, Ranrok ile gizlice buluşuyor ve isyan için güç toplamasına yardımcı oluyor. Bunun sebebini oyundaki serüvende öğrenmemiz bekleniyor.

Rookwood bizim gibi büyüler kullanabiliyor, bu da onunla karşılaşacağımız dövüş sekanslarının zorlu olacağı çıkarımlarına zemin hazırlıyor. Lakin herkesin bir zayıf noktası vardır. Victor Rookwood’un bir insan olması büyülere karşı goblinler kadar dirençli olmadığını bizlere hatırlatıyor. Ayrıca soy isminden dolayı Augustus Rookwood ile bir yakınlığı olduğu düşünülüyor.
Zaman Dilimi ve Hikaye:


Hogwarts Legacy hayranları kitapların geçtiği zamanın oldukça öncesine götürüyor. 1800’lü yıllarda geçecek olan hikayemizin okula 5. yılda kabul edilmiş bir öğrenci olarak okuldan mezun olacağımız süreci kapsaması bekleniyor. Yapımcı ekip zaman dilimi tercihini şu cümlelerle açıklamakta:

“Oyunu, zaman çizelgesinin teknik olarak tamamen keşfedilmemiş bir bölümünde ayarlamak zekice bir hareketti, çünkü kendi hikayenizi yaratmak için tam bir özgürlük sağlıyor.”Avalanche Studios

Yapımcı ekibin aldığı bu karar benim aklıma yatmış olsa da nihai sonuç için az bir süre daha beklememiz gerekecek. Bu güzide evrende Harry Potter’dan bağımsız bir hikaye oluşturmak, hayranlarca beğenilmemesi muhtemel olabilecek kararlar adına da tepkileri minimuma indirecektir. Uzun zamandır bu denli büyük bütçeli bir iş olmaması ve serinin vakti zamanında yaratmış olduğu sükse beklentileri oldukça artırıyor.

Hikayeyi daha derine inerek işleyecek olursak geç de olsa kabul edilmemizin bir sebebi bulunuyor. Büyücülük ve büyücülük dünyasını tehdit eden “kadim bir sırrın” anahtarına sahip olmamız. Avalanche Software, Hogwarts Legacy’de “büyücü dünyasının gizli bir gerçeğini ortaya çıkarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkacağımızı” söylüyor.

Bu yolculuk boyunca iki adet hedefimiz bulunacak. İlki karakterimizin atalarının ve kendisinin mensup olduğu kadim bir soyun sırlarını öğrenirken geçirdiği karakter gelişimi üzerine odaklanacak. Kadim soyumuz ve bu soy üyelerinin kullanabileceği tehlikeli büyü formları hakkında daha fazlasını keşfedeceğimiz arayışta Profesör Fig bize yardımcı olacak. Benzetme yapmak gerekirse Harry Potter ve Dumbledore’un hortkuluk arayışına benzer bir deneyim yaşatmak amacında olduklarını söyleyebiliriz.

İkinci hedefimiz ise bir goblin ayaklanmasına sürüklüyor bizleri. Bir grup kötü büyücü goblinlere yardım ediyor ve nedeni bilinmiyor. (muhtemelen biz açığa çıkarıp önlemeye çalışacağız) Bu ayaklanmayı engellemek adına goblinlerle bol bol mücadeleye gireceğiz ki düşmanların büyük bir bölümünün de onlar olacağı söyleniyor. Açık dünyada geçireceğimiz keşif sekanslarında da goblin sığınakları bulup temizleme fırsatımız olacakmış.
Hogwarts-Legacy-Zaman-Cizgisi-1890.jpg
Hogwarts Legacy’de bulunan bir gazete
Açık Dünya ve Quidditch:


Paylaşılan görüntüler ışığında keşfetmesi rahat ve keyifli bir açık dünya olduğu aşikar. İster okulumuzun çevresinde istersek de öğrencilerin tatil kaçamaklarını gerçekleştirdiği Hogsmeade’i bucak bucak keşfedebilirsiniz. Tabi bir de “Yasak” Orman var. Yasaklara karşı edineceğiniz tavır size kalmış elbet ama Yasak Orman oldukça içerik vaadedecek gibi duruyor.

Süpürge konusunda da gönül ister ki tatlı mı tatlı öğretmenimiz Minerva McGonagall bize bir Nimbus 2000 hediye etsin ama süpürgemizi farklı bir şekilde edinmemiz gerekecek. Paylaşılan görüntülerde ulaşım aracı olarak süpürgelerin yanı sıra “Mount” olarak adlandırılan uçabilen canlılar da mevcut.
Hogwarts-Legacy-Mounts.jpg
Hogwarts Legacy’de “Mount” olarak adlandırılan canlılardan biri

Hogwarts Legacy’nin ben de dahil hayranlar için en kırıcı noktası oynanabilir bir Quidditch kısmının bulunmayacak olması. En azından senaryoya bağlı bir şekilde de olsa deneyim etmek isteyecek oyuncu sayısı göz ardı edilemeyecek kadar fazla. İleride güncelleme olarak veyahut bir DLC olarak gelmesini ümit etmekten başka şansımız bulunmamakta. Hogwarts Legacy’nin büyüleyici açık dünyasına ait birkaç kareyi aşağıda görebilirsiniz.
Hogwarts-Legacy-Acik-Dunya.jpg
Hogwarts-Legacy-Acik-Dunya2.jpg
Hogwarts-Legacy-Acik-Dunya-3.jpg

Oynanış, Combat ve Xp Kazanımı :


Büyüler temelinde şekillenecek olan oynanışta elbet iksir gibi yardımcı araç gereçlerimiz belki de ana araç gereçlerimiz olabilir. Bir RPG oyunu olmasının da etkisi ile karakterinizi ne yönde geliştireceğiniz size bırakılmış bir seçenek olacak.

Bu hususta kullanacağınız büyüler, iksirler, karşılaşacağınız sorunlara yaklaşım biçiminiz size kalmış durumda. Yapımcıların gerçekleştirdiği canlı yayında büyülerin seçildiği bir sekans vardı ama haliyle görüntü sansürlendi. Lakin bu durum bizi saymaktan alıkoyamadı. Sansürlenen ekranda 30 adet seçenek farklı farklı renklerle kategorilenmiş şekilde gözüktü.
Hogwarts-Legacy-Spell-list.jpg
Hogwarts Legacy sunumundan büyü seçim sekansı

Combata gelecek olursak büyülerimize göre şekillenecek bir kısım olacağı gayet biliniyor. Kendi kombolarımızı oluşturarak rakiplerimizi alaşağı edebilmek ne denli zorlayıcı olacak bilemiyoruz. Bununla beraber atakları savuşturmak için Batman Arkham serisinden ilham alınmış bir dodge sistemi oyuna eklenmiş. Tüm bunlara ek olarak her mücadele sonrası tecrübe puanı kazanabileceğimiz bildiklerimiz arasında yer alıyor. Bu kazancı birtakım iksirler ile artırabileceğimizi de bilmekte fayda var.
Hogwarts’ta Öğrenci Olmak:


En merak edilen hususlardan biri seçmen şapka,bina seçimi ve aslında bizi seçecek olan asa olsa gerek. Eğer kiweb sitesinde kayıtlı bir binanız ve asanız varsa bunu oyuna olduğu gibi aktarmanız mümkün olacak. Ben uğraşamam ya ne gerek var diyorsanız da oyun size seçim şansı sunacak endişe etmenize hiç gerek yok.
Hogwarts-Legacy.jpg


Oyunun erken bir kısmında bina seçimi gerçekleşecektir. Sonrasında zamanla binanıza ait ortak salona, ihtiyaç odasına, okulun içerisindeki hareketli merdivenlere ve daha birçok şeyi erişiminiz oyun tarafından sekans sekans tanıtılarak açılacaktır.

Ortak salonlardan başlayarak bildiklerimizi sunmaya devam edelim. Binanıza ait ortak salonda NPC’lerle tanışabilir, konuşabilir belki de görevler alabilirsiniz. Bazı eşyalar ve etkileşime girebileceğiniz yerleri de barındıracak bu ortak salonların her biri de binanıza özel olacak. Örnek vermek gerekirse Slytherin için taştan bir yılan girişte yer alırken Ravenclaw’da ise simgesi olan kartal bulunuyor.
Hogwarts-Legacy-iksir.jpg


Hogwarts’da geçireceğimiz vaktin büyük bir kısmını gireceğimiz derslerin kapsayacağını düşünmemek olmaz. Tılsım, Bitkibilim, İksir, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma gibi derslere girerek yeni büyüler öğrenmek, materyaller, iksirler, üretmek ve büyülü bitkiler yetiştirme becerisine sahip olacağımızı tahmin etmek pek de zor değil. Hatta süpürge üzerindeki kontrolümüzü daha da iyileştirecek bir uçuş dersi de bulunuyor.

Bir diğer Hogwarts içeriğiyse İhtiyaç Odası. Bu odada iksirler üretebilecek, büyülü bitkiler yetiştirebilecek, eşyalarınızı geliştirebilecek ve duvarları, tabanı, zemini, eşyaları dilediğiniz gibi kişiselleştirebileceksiniz. Bir nevi üs olacak olan bu oda sizler için oldukça önem arz edecek.
Hogwarts-Legacy-Ihtiyac-Odasi.jpg

J.K. Rowling Bağlantısı:


Warner Bros., “J.K. Rowling’in oyunun yaratılmasına doğrudan dahil olmadığını, ancak onun olağanüstü yazılarının, Wizarding World’deki tüm projelerin temeli olduğunu belirtiyor. Yayıncı ayrıca Hogwarts Legacy’nin “J.K. Rowling. tarafından yaratılan yeni bir hikaye olmadığını” belirtiyor.
Mikro Ödemeler:


Hogwarts Legacy’nin Deluxe Edition’ı ile gelecek olan, oyuncuları mikro ödemeler olacak mı endişelerine sürüklese de Warner Bros. Games açıklamaları ile oyuncuların gönlüne su serpti. Warner Bros. Games’in açıklamaları şu şekilde:

Hogwarts Legacy’de mikro ödemeler bulunmuyor”, ancak oyunun standart sürümünü alan oyuncular isterlerse bu Karanlık Sanatlar paketini oyun içi öğeleri kısmından ayrı olarak satın alabilirler

Warner “başka hiçbir şey olmadığını” bir kez daha vurguladı ve onayladı: “Oyunda satın alınabilecek başka eşya yok.”Warner Bros. Games’in Hogwarts Legacy’de Mikro Ödeme Olacak mı? Sorusuna cevabı.
Karakter Yaratma Seçenekleri:


Hogwarts Legacy bir RPG oyunu olmasının da etkisiyle Hogwarts’da sizin öğrencilik geçirmenizi istiyor. Böylelikle de karakterinizi kendinizin yaratmasını istiyor. Bu konuda şu ana kadar gösterilen seçenekler oldukça yeterli gözüküyor. Kıyafetten tutun saç modeline saç modelinden yara izlerine ve çillere gibi pek çok seçenek kategorilendirilerek bizlerin takdirine bırakılmış durumda. Bu seçeneklerden birkaçı şu şekilde:
Hogwarts-Legacy-Karakter-Yaratma-Ekrani.jpg
Hogwarts-Legacy-Karakter-Olusturma-Ekrani-3.jpg
Hogwarts-Legacy-Karakter-Olusturma-Ekrani-2.jpg


Bildiklerimizi kategori kategori başlık başlık gözler önüne serdik. Sıra bu içeriğimizin taaa en başında sorduğumuz sorunun bizce cevabını vermeye geldi: Hogwarts Legacy omuzlarındaki bu yükün altından nasıl kalkar?
Hogwarts Legacy’in Özenle İşlemesi Gereken
Kısımlar Neler?



Hogwarts Legacy’nin üzerindeki baskı oldukça yüksek. Hele hele uzun zamandır bu denli büyük bir iş olmaması da seri adına ya devam ya da tamam dedirtecek nitelikte.

Hogwarts Legacy, Avalanche Software için de oldukça önem arz ediyor ki başarılı olması durumunda firmayı oldukça farklı bir seviyeye taşıyabilir. Bu gibi durumları göz önünde bulundurunca kendilerine hata yapma şansı tanımamış olmalarını ümit etmek tutarlı olacaktır.

Hata dedik gelin bu hata ve hataları biraz açalım. Avalanche Software’in nelerden kaçınması gerektiğine parmak basalım.

Hogwarts Legacy bir açık dünya rol yapma oyunu olacak. Son dönemde birbirine görünüş olarak benzemese de benzer kafa yapısına sahip açık dünya oyunları gördük. Bu yapımlarda eleştirilen açık dünya unsurlarından biri belki de en kritiği bir müddet sonra tekrara binmesi durumu idi.

Hogwarts Legacy’nin de bu kıstasta kaçınması gereken durum tekrara düşmek. Uzun saatler vaadeden bir yapımın işi bu konuda oldukça zor ama başka birkaç açıdan da avantajlı. Bunlardan ilki bu evrenin de oldukça içerik barındırıyor olması birbirinden farklı büyülü bitkiler, canavarlar ve dahası. Küçüklü büyüklü demeden yerleştirilen farklı içerikler oyunu bu durumdan kurtarabilir. Bir diğer avantajı ise büyü kullanımı.
Hogwarts-Legacy-Acik-Dunya-Buyulu-canavalarar.jpg


Büyü kullanımı oyun içerisinde ne kadar keyifli ve çeşitli olursa sıkılma durumunun önüne geçerek ekran başındaaralıksız saatler geçirmenizi sağlayabilir. Aynı düşmanları aynı şartlar altında lakin farklı bir yaklaşımla ortadan kaldırabilme olanağı bunu bir nebze törpüleyecektir. Keyifli bir oynayış kısmen de olsa aynı şeyleri yapmayı daha keyifli bir hale getirebilir. Bu hususta beklentimiz tekrara düşme sıkıntısının minimuma indirgenmesi ve olası sıkıcı durumlarda da keyifli oynanışı ile bunu telafi etmesi.

İçerik anlamında kitap serisinden ilham alındığını çokça kez belirten ekip, ana senaryonun 35-40 saat civarı %100 bitirmeninse 70-80 saat civarı süreceğini de paylaştı. Yüze yakın yan görevin de ana senaryoya etki edeceği bilgisi aktarıldı. Lakin bu açıklamaya güvenerek çok da beklentiye girmemekte fayda var. Keza çoğu oyuncu nicelikten ziyade niteliği tercih edecektir. Hogwarts Legacy içerisindeki görevler adına da temennimiz bu şekilde.

Hikaye olaraksa Harry Potter serisinden bağımsız, özgür bir hikaye sunması hayranlarca beğenilmemesi muhtemel kararlara karşın tepkiyi minimuma indirmek hedefinde. Yine de belirtmekte fayda var ki bu tarz kararlardan kaçınarak güzel bir şekilde işlenen bir hikaye Hogwarts Legacy’i başarılı kılacaktır. Nihayetinde, hikaye bir oyunun oldukça güçlü olmasına en fazla katkı sağlayan kısımlardan biri.

Hogwarts’da okuyan bir öğrenci olacaksak bunu layıkıyla yapmayı arzu etmek de hakkımızdır sanıyorum ki. Okulda gireceğimiz derslerde ve yer alacağımız etkinliklerde oyunun bize belli bir sahneyi izletmesindense bizi bir şekilde o olaya dahil etmesini yeğlerim. Derste ne denli başarılı olacağımız bizim elimizde olsa oldukça güzel olacaktır.

Bu isteklerimin abartıya kaçtığını düşünenler olabilir ama hiç de bile çünkü yıllar yıllar önce başarılmış bir şeyden bahsediyorum. Evet Bully’den. Aslında bu iki oyunun benzer yönleri de bulunmuyor değil. Bully’de de lisede eğitim gören bir öğrenci kontrolümüzdeydi keza Hogwarts Legacy’de de durum buna benzer.

Derslere girip girmemek Bully’de olduğu gibi bize mi bırakılacak bu konuda kesin bir bilgi sahibi olmasak da Hogwarts’da derslere girmeyi sıkıcı bulup bundan kaçınmayı isteyeceğimizi pek sanmıyorum.Keza derslere girmenin avantajları oyuna iyi yansıtılırsa kimse derslerden yakınmayacaktır.

Beklentiye girdiğimiz bir diğer kısımsa iyi ve kötü ayrımı. Bilindiği üzere yasaklı büyüler bu evrende büyük bir yer kapsamakta. Bu büyüleri kullandıkça çevremizin bize olan tavırları veya bunun ana senaryoya etkisi nasıl olacağına dair sadece ve sadece varsayımlarda bulunabiliriz. En azından iyi bir büyücü ve kötü bir büyücü olarak iki adet gerçekten farklı son görmek sevindirici olacaktır.

Hogwarts Legacy’den azıcık uzağa Harry Potter’a gelelim. Harry Potter dendiğinde akla gelen bir isim daha var. Kendisi o kadar dehşet verici ki ondan bahsederken “Adı Anılmaması Gereken Kişi” gibi tabirler kullanılıyor. Bu kişi elbet büyük kötü karakterimiz “Voldemort.”

İyi işlenmiş kötü karakterler sadece oyun sektöründe değil film sektörü de başta olmak üzere pek çok alanda izler bırakabilir. Hogwarts Legacy eğer bizlere gerçekten akıllara yer edinecek derecede bir kötü karakter, bir baş düşman verirse bu oyunun hanesine oldukça büyük bir artı olarak yazılacaktır.
Hogwarts-Legacy-Duello.jpg


Hogwarts Legacy’nin hanesine büyük bir artı yazacak başka bir etmen ise oyunun optimize bir şekilde çıkması. E bu zaten olması gereken bir şey dediğinizi duyar gibiyiz lakin son dönemlerde bu da bir sıkıntı haline gelmiş bulunuyor. Firmanın eski nesil platformlara çıkış tarihini ertelemesindeki ana unsur umarız budur ki oyun tüm platformlarda sıkıntısız bir şekilde oynanabilsin.

Bu yazımızda önce Hogwarts Legacy’e dair bildiklerimizi sizlere sunduk sonrasında da bu oyunun beklentilerin altında ezilmemesi adına nelere parmak basması gerektiğine değindik. Avalanche Software bu noktalara dikkat ederse Hogwarts Legacy iyi bir oyun olmayı geçin 2023 yılının oyunu bile olabilecek potansiyele sahip.

Hogwarts Legacy hakkında bilgiler paylaştığımız bir diğer içeriğimiz olan “Satın Almadan Önce” videosunu da izlemediyseniz hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler dileriz…
 
Üst