KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

2024’ün ikinci çeyreğinde Türkiye’de en popüler dijital platformlar belli oldu

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,992
Tepkime puanı
4
Puanları
38
2024’ün ikinci çeyreğinde Türkiye’de en popüler dijital platformlar açıklandı. Düzenli olarak dijital streaming platformları ile ilgili çeşitli veriler paylaşanplatformu tarafından sağlanan bu veriler, ülkemizde kullanıcıların hangi platformlara yöneldiğine ilişkin önemli detaylar ortaya koyuyor.

JustWatch’un açıkladığı bilgilere göre elde edilen bu veriler yaklaşık 1.6 milyon kullanıcı baz alınarak toplanıyor. Her zamanki gibi Türkiye’de streaming platformları arasında seçim yapan ve “streaming” seçeneğine tıklayıp filmleri “izlendi” olarak işaretleyen kullanıcılardan sağlanan verileri bir araya getiren platform, kullanıcıların izleme alışkanlıkları hakkında merak edilen birçok konuya ışık tutuyor. Peki ya açıklanan bilgiler doğrultusunda hangi dijital platformlar ülkemizde daha çok ilgi görüyor? İşte ayrıntılar…
BluTV ikinci çeyrekte Türkiye’de pazar lideri oldu


Türkiye’deki dijital streaming platformları ile ilgili pazar payı verilerini bir araya getiren JustWatch, SVOD platformları arasında yılın ikinci çeyreğindeki yarışın sonuçlarını ortaya koyuyor. Bu doğrultuda yerli dijital platform BluTV yüzde 38 pazar payı ile ilk sırayı üstleniyor. Listenin ikinci basamağında ise Netflix karşımıza çıkıyor. Netflix’in Türkiye’deki pazar payı yüzde 28 olarak görülüyor.
2024un-ikinci-ceyreginde-Turkiyede-en-populer-dijital-platformlar.webp
Görsel: JustWatch

BluTV ve Netflix platformlarının ardından 2024’ün ikinci çeyreğinde Türkiye’deki en popüler diijtal platformlar arasında üçüncü basamağı Amazon Prime Video üstleniyor. Amazon’un ülkemizdeki pazar payı yüzde 19 olarak karşımıza çıkıyor. Dördüncü sırada yüzde 7 payla Disney+ görülürken, Mubi ise yüzde 5 pazar payıyla beşinciliğe oturuyor.
2024un-ilk-yarisinda-Turkiyede-dijital-platformlarda-pazar-paylari.webp
Görsel: JustWatch

Yayınlanan raporda ayrıca pazar payı gelişimleri ile ilgili de önemli bilgiler paylaşılıyor. 2024 yılının ilk yarısında, yani Ocak ayından Haziran ayına kadarki süreçte BluTV ve Netflix’in tutarlı bir performans çizdiği anlaşılıyor. Amazon Prime Video yüzde 1 oranında pazar payını artırırken, son dönemlerde ülkemizde düşüş yaşayan Disney+’ın yüzde 1’lik bir kayıpla karşılaştığı anlaşılıyor.

Peki ya sizin favori dijital platformlarınız hangileri? Bizlerle yorumlar bölümünden fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
 
Üst