KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

3 Bin Kişilik Krallık: King of the Castle

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,298
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Twitch vb. yayın platformlarının oyun dünyasındaki gücü yadsınamaz. Bu platformlar sayesinde çıkışından yıllar sonra patlayan oyunlara, daha çıkar çıkmaz hit olan işlere tanık oluyoruz. Tabii bu durum da geliştiricilere bir fırsat kapısı aralıyor; çoğu oyunlarının PR’ı için yayınlara bel bağlıyor. PR kısmını bir adım ileri taşıyıp, tamamen yayınlara yönelik oyunlar yapanlar da yok değil. “Yayıncı oyunu” olarak tabir edebileceğim bu işler, hem içerik hem de yapı olarak ‘e entegre edilebiliyor. King of the Castle da bu alt türün en özgün işlerinden biri.
King of the Castle, hem eğlenceli hem de “deneysel”


3000 kişiye kadar oynanabilen King of the Castle, yayıncı ve izleyicilerine eğlenceli anlar sunan bir . Kendisini arkadaşlarınızla da oynayabilirsiniz ama Twitch için kesinlikle daha uygun gibi. Neyse işte, yayıncı kral oluyor. Meclisini oluşturan çeşitli gruplar da onu devirip tahtı ele geçirmek istiyor. Oyunun mantığı gördüğünüz gibi çok basit aslında. Bütün olay oylama ve etkinliklerde yatıyor.


Her bir izleyici, seçtiği grubun bir üyesi oluyor ve oylamalara katılma hakkı kazanıyor. Yani izleyiciler, daha doğrusu meclis üyeleri, hem krallığın hem de kendi gruplarının kaderini tayin ediyor. Bu durum yayını iyice interaktif bir hale getirdiğinden, ortaya yayıncının da izleyicilerin de eğlendiği oldukça keyifli bir yapı çıkıyor.

Grupların başarılı olmak için bir yerden sonra “kolektif bilinç” oluşturması gerekiyor. Yani grup üyeleri tek bayrak altında toplanmalı, oylamalarda ortak kararlar almalı. Bu da oyuna aynı zamanda deneysel bir hava katıyor. Birbiriyle iletişimi olmayan insanların nasıl ve ne şartlar altında birleştiğini görmek oldukça ilginç doğrusu.
 
Üst