KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

“Banana” Çılgınlığının Arkasında Ne Var? İşte Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,298
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Steam’de yıllardır ilginç oyunların yer aldığına şahit olduk. Evet, bazıları binlerce hatta yüz binlerce oyuncu tarafından oynandı, kimisi dolandırıcılık şüphesiyle Steam’den kaldırıldı kimisi oyuncuların beklentilerini karşılayamadı ama hiçbiri Banana’nın yapmış olduğunu yapabilmiş değil. Aktif oyuncu sayısı her geçen gün rekora koşan Banana nasıl bu kadar popüler oldu ve oyuncular tek eyleminizin tıklamaktan ibaret olduğu bu oyunu neden oynuyorlar? Bu içerikte tüm sorularınızı yanıtlayacağız.
Banana oyunculara ne sunuyor?


Öncelikle oyunun tam anlamıyla “oyun” çerçevesinde ne sunduğunu özetleyelim. Banana, temelde ekranda bir adet muzun yer aldığı ve bu muza tıklayarak puanınızı artırdığınız bir oyundan ibaret. Başka herhangi bir detayın, hatta menüsünün bile bulunmadığı bu oyunu esasında çok kısa sürede en ufak kodlama bilen herkes Unity’de veya farklı oyun motorları üzerinde hazırlayabilir. Banana da zaten bundan öte bir şey sunmadığını belirterek tamamen ücretsiz şekilde ve tüm detayları Steam açıklamasında yer alarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Burada da asıl önemli soru bizleri karşılıyor. Oyuncular bu denli basit bir “oyuna” neden bu kadar rağbet gösteriyor?
banana-hakkinda-bilmeniz-gereken-her-sey2-1024x576.jpg
Banana Steam sayfasına durmaksızın olumlu inceleme yağıyor.
Banana neden bu kadar popüler oldu?


Banana’yı popüler kılan şey insanların para kazanacak olma arzusu. Steam’de para kazanmak isteyen kullanıcıların şu dönemde başvurdukları iki yol bulunuyor. Bunlardan ilki hepimizin en az bir kez olsun girip “Ben şanslıyım abi, bir maçta sağlam item düşürürüm.” dediğimiz Counter-Strike 2. Diğeri ise Steam için legal olmayan ancak oyuncuların yıllardır kullandığı kart düşürme programı Idle Master. Şimdi tam da bu konuya girmişken, hâlâ bilgisi olmayanlar için kart mantığını özetleyelim.

Steam’in topluluk pazarı, koleksiyon kartı düşürmeye elverişli oyunlarda düşürdüğünüz kartları satabileceğiniz bir yer. Bu kartlar gerekli seti tamamladığınızda rozet elde etmek uğruna bu kartları birleştirebileceğiniz ve bu rozeti profilde sergileyebileceğiniz yegâne şeyler. Birçok oyuncu, rozet işlemektense bu kartları düşürdükçe satıp Steam’de az da olsa para kazanmanın peşinde. Banana da tam bu noktaya parmak basıyor. Oyun ücretsiz olduğu gibi aynı zamanda diğer oyunlar gibi koleksiyon kartı sınırına takılmıyor çünkü tıpkı Counter-Strike 2’deki gibi oynadıkça tamamen RNG mantığı üzerinden -yani rastgele şekilde- farklı çeşitlerde muzlar düşürebiliyorsunuz.
banana-hakkinda-bilmeniz-gereken-her-sey3-1024x576.jpg
Banana oyunundan düşürebileceğiniz bazı muzlar geliştiriciler tarafından satılıyor.

Düşürdüğünüz muzların birçok farklı çeşidi bulunuyor ve yapımcının öğelere eklediği notlara göre bu muzlar oyunun resmî Discord sunucusu üzerinden kullanıcılar eşliğinde hazırlanıyor. Elbette hangisinin değerli hangisinin değersiz olduğunu topluluk pazarını kullanan Steam kullanıcıları tarafından belirleniyor ki burada da hepimizin bildiği arz talep mantığı devreye giriyor. Yani kısaca özetlemek gerekirse Banana’yı popüler kılan şey düşürdüğünüz muzları topluluk pazarında satarak para kazanabilme algısı.
Banana ile gerçekten para kazanmak mümkün mü?


Banana oynayarak ve muz düşürerek özellikle geçtiğimiz haftalarda birçok oyuncu yüzlerce dolar kazanmayı başardı. Örneğin geliştiricilerin belirttiğine göre bazı muzlardan çok ama çok nadir sayıda var ve düşürenler şimdiye dek her bir muzu 1.000$ civarına satmış durumda. Fakat bu sürekli olarak bu rakamları kazanabileceğiniz anlamına gelmiyor. Oyuncu sayısının devamlı olarak katlanarak artması doğal olarak düşen muzların sayısını artırıyor. Ayrıca her düşürenin satmaya çalışmasıyla birlikte muzların değerleri her geçen gün giderek düşüyor ve şu anda Steam komisyonu çıkarıldığında sıradan bir muzun size kazandıracağı para 0,01$. Elbette bunu da elde edebilmek için önce ürününüzün satış sırasında üste çıkmasını beklemek zorundasınız zira önünüzde muzunun satılmasını bekleyen yüz binlerce kullanıcı var.
  • İlginizi çekebilir:

Banana’nın geliştiricileri şu anda aktif oyuncu sayısı 700.000’i aşan oyunda bu rakamın yarısının botlardan oluştuğunu da kabul ediyor. Bunun ciddi bir problem olduğunun altını da çizelim. Bilgisayarınızın kaynaklarının %1’inden daha azını kullanan bu oyunda insanlar, değeri hızla artan nadir muzları elde etmek ve satmak umuduyla bu oyunu çalıştırmak için binlerce sahte hesap oluşturuyor. Hatta oyun için botlar ve auto-clickerlar forumlarda en çok konuşulan konular hâline gelmiş durumda. Bunu ciddi bir problem hâline getiren durum ise oyunun yayınlandığı platform olan Steam. çünkü geliştiriciler Valve’ın bu konuya yakında el atabileceğini ve hatta oyunun tamamen kaldırılma ihtimalinin bulunduğunun da altını çizmişti.
Banana ile para kazanmak için ne yapmalıyım?


Eğrisine doğrusuna oyuna dair tüm detayları aktardık. Hâlâ “Ben şanslıyım, o nadir muzu ben düşürürüm.” diyeniniz varsa ne yapmanız gerektiğini kısaca özetleyelim.
banana-hakkinda-bilmeniz-gereken-her-sey4-1024x576.jpg


Şu anda kazançların gerçek anlamda düştüğü ve nadir muzu düşürmeniz bir hayli zorlaştığı için günlerce bilgisayarınızı açık bırakmanızı tavsiye etmiyoruz fakat bilgisayarınızda vakit geçirdiğiniz süre boyunca arka planda oyunu açık bırakabilirsiniz. Keza Steam, açık bir oyun varken bir diğerine girmenize izin veriyor, bu nedenle yeni bir oyuna girdiğinizde Banana’nın kapanacağı ihtimalinden ötürü endişelenmenize gerek yok. Ayrıca muz düşürmek için devamlı olarak muza tıklamanız gerekmiyor, oyunu açmanız ve açık bırakmanız yeterli.

Oyuna dair tüm detaylar ve sizin de dilerseniz bu kervana nasıl katılacağınıza dair bilgilerimiz şimdilik bu kadar. Şimdilik diyoruz çünkü Banana çılgınlığının daha ne kadar süreceği ya da sürüp sürmeyeceği belli değil fakat oyuncu sayısı ve bot hesapların artışı bu hızla devam ederse Valve hamle yapmakta gecikmeyecektir.
 
Üst