KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

“Tam olarak bu, benim ilham kaynağım oldu (…)” Immortals of Aveum’un Yapımcısı ile Röportaj Gerçekleştirdik

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
EA, yakın zamanda tek kişilik yapımlara yeniden yönelmesiyle beraber bolca övgü topladı. Dead Space Remake, Star Wars Jedi Survivor gibi oyunlardan sonra gözler, Ascendant Studios tarafından geliştirilen tek kişilik yapımları ‘a çevrildi.

Immortals of Aveum’un büyülü dünyasında Jak isimli özel bir karakterin kontrolü oyunculara bırakılıyor. Normalde insanlar sadece 1 büyüyü kullanabilirken Jak 3 büyü türünün hepsini de kullanabiliyor ve Immortals ekibiyle beraber Everwar’a son vermek istiyor. Akıcı bir oynanışın yanında efektleriyle oyuncuya görsel şölen yaşatmayı hedefleyen Immortals of Aveum hakkında sizleri daha fazla bilgilendirmek için, Ascendant Studios’un kurucusu Bret Robbins ile bir röportaj gerçekleştirdik.Â
Bret Robbins ile Gerçekleştirmiş Olduğumuz Immortals of Aveum Röportaj:

Serhat Uzun: Lütfen biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Bret Robbins: 27 Yıldır video oyunları yapıyorum. Bu yaz tam anlamıyla 27 olacak. 90âlarda Crystal Dynamicsâte PlayStation 1 oyunları yaparak başladım. Sonrasında Baş tasarımcı ve Kreatif direktör olarak Electronic Arts’ta çalışmaya başladım. Return of the King ve bir James Bond oyunu olan From Russia With Love’da çalıştım, orijinal Dead Spaceâde Kreatif direktör olarak görev aldım. Oradan da 9 yıl boyunca Call of Duty serisinde çalıştığım Sledgehammer Gamesâe geçiş yaptım. Call of Duty’nin üç oyununda kıdemli kreatif direktör olarak görev yaptım ve bu 3 oyunun tek oyunculu hikaye modları üzerinde çalıştım: Modern Warfare 3, Advanced Warfare ve World War II. Ardından 2018’de Sledgehammer’dan ayrılıp Ascendant Studios’u kurdum, Ascendant’ın kurucusu ve Immortals of Aveum’un oyun direktörüyüm.

Serhat Uzun: Immortals of Aveumâu şu ana kadar hiç duymamış bir oyuncu sizce oyundan ne beklemeli? Bunu biraz açıklayabilir misiniz? Özellikle Türkiyeâde Immortals of Aveum hakkında meraklı ve daha fazlasını bilmek isteyen birçok oyuncu olduğunu düşünüyoruz.

Bret Robbins: Tabii ki, Immortals of Aveum büyü kullandığınız tek kişilik bir FPS oyunu. Büyük sinematik bir hikayede Magnus adı verilen savaşçı büyücüleri oynuyorsunuz. Kısaca siz silahlar yerine büyüler kullanan bir büyücüsünüz. Ayrıca tamamen bizim tarafımızdan oluşturulan Aveum isimli bir Dünyada, büyük ve destansı bir hikayeyi oynayacaksınız. Oyunumuz 20-25 saat civarı sürüyor; heyecanlı, eğlenceli ve üzerine epey uğraşılmış bir savaş sistemimiz var. Tabii ki bunların yanında bulmacalar, keşif, güzel bir hikaye ve keşfedilecek çok daha fazlası bulunuyor. Fantezi türü oyuncuları bu oyunu keyifle oynayacaklardır.

Serhat Uzun: Teşekkür ederiz. Son yıllarda oldukça fazla büyü tabanlı FPS/TPS türünde oyun çıkmaya başladı. Ancak bu oyunların ortak problemi savaş mekaniklerindeki kendini tekrar etmeler ve vuruş hissinin kötü olmasıydı. Sizler Immortals of Aveum’u tasarlarken bu noktada iyi iş çıkarabilmek için neler yaptınız?

Bret Robbins: Dövüş mekanikleri üzerinde çok uzun süre çalıştık. Call of Duty’de çalıştıktan sonra buraya geldim ve orada çalışırken savaşın ne kadar hızlı ve akıcı olması gerektiğini, inceliklerini, kontrollerin güzel hissettirmesi koşulunu, oyunun erişilebilirlik ve kavranması açısından kolay olmasının ne denli önemli olduğunu bizzat deneyim ettim. Herkes taramalı tüfeklerin, tabancaların veya pompalıların nasıl hissettirdiğini bilir ancak iş büyüye geldiğinde kendi başımıza yeni şeyler oluşturmak zorundaydık. Büyülerin ve savaşın iyi hissettirmesi için çok uzun süreler harcadık. Geliştirmenin ilk bir buçuk yılında sadece savaş mekaniklerini oturtmak için çalıştık. 2020’nin ortalarında da oynaması eğlenceli bir prototip yapmayı başardık ve o an oyunu bu prototipin üzerine inşa edebileceğimizi düşündük. Anlayacağınız, oyunun savaş mekaniklerine çok uzun süreler harcadık. Şimdi oyunu birçok insan denedi ve test etti, herkesin bu konudaki ortak noktası oyunun çok eğlenceli olduğu yönünde.

Serhat Uzun: Bunu duymak oldukça güzel çünkü ben de oyunu bekleyenler arasındayım. Peki Immortals of Aveumâu en başında planlamadan önce sizlere ilham kaynağı olan şey neydi?

Bret Robbins: Oyunun ilham kaynağı mı? Evet, çok uzun süredir oyun pazarında fantezi nişancı oyunu görmüyorum ve açıkçası kimsenin böyle bir oyun yapmaya yeltenmemesi çok garibime gidiyordu. Birçok askeri nişancı oyunu, bilim ve gelecek üzerine nişancı oyunu gördük ama hiç fantezi tabanlı bir nişancı oyunu görmedik. Tam olarak bu, benim ilham kaynağım oldu diyebilirim. 15-20 yıldır böyle bir oyun görmedik, kimse böyle bir oyun yapmadı ve eğer ki ben böyle bir oyun oynamak istiyorsam başkaları da istiyordur dedim. Sonrasında oyunun hikayesi ve dünyası hakkında, yaratmak istediğim karakterler ve bulmacalarla alakalı fikirler geldi aklıma. çok uzun süredir yapmak istiyordum ancak bir türlü o fırsatı elime geçirememiştim. Yani aslında birçok farklı düşüncenin birleşimiyle beraber Immortals of Aveum ortaya çıktı.

Serhat Uzun: Üzerinde uğraştığın karakterlerden bahsettin. Biz de açıkçası Aelori ırkının neden Büyü Emen(Sihir yiyen) olarak adlandırıldığını merak ettik ve hikayedeki yerlerini merak ettim?

Bret Robbins: Aelori ırkı Aveum dünyasındaki en özel özelliklerden birine sahip. Büyüyü emebiliyorlar, yani eğer ki onlara büyüyle saldırırsanız bu saldırılarınız asla etki etmeyecek. En iyi ihtimalle onları sersemletebilirsiniz ancak onları büyüyle öldürmeniz imkansız. Bu özellikse onları bu dünyada aşırı korkunç bir hale getiriyor çünkü bu dünyanın yöneticileri Magniler ve büyü. Doğal olarak karşısında çaresiz kaldığınız bir varlıktan herkes korkar. Bu sebepten dolayı insanlar birleşerek Aelori ırkını yeraltına göndermeye çalıştılar ve bunda da başarılı oldular. Bu evrendeki travmatik olaylardan biriydi, canavar gibi görüldüler ve Aveum’da korkulan bir ırk haline geldiler. Elbet ana hikayede Jack de Aelori ırkıyla karşılaşıyor ve çok korkuyor çünkü o da Aelori’lerle savaşamıyor. Lakin görünüşe göre onlarda göründüğünden fazlasını sahip, Aeloriler hikayede oldukça önemli bir yere sahip diyebilirim. Spoiler vermemek için daha fazla derine inmek istemiyorum ama oldukça önemli bir konuma sahipler.

Serhat Uzun: Teşekkür ederim, oldukça merak ettiğim konulardan biriydi. Ayrıca merak ettiğim bir konu daha var. Lore kitabında birçok dil vardı ve bu dilleri nasıl oluşturduğunuzu gerçekten merak ediyorum.

Bret Robbins: Oyunda duyduğunuz dillerden biri Rasharnian dili, çünkü oyunda savaştığınız düşmanlar Rasharnianlılar. Bu sebepten dolayı onlara kendi dilini vermek istedik. O yüzden uzmanlığı dil oluşturmak olan bir dilbilimci işe aldık ve birkaç ay boyunca otantik sese sahip bir dil oluşturduk. Bayağı iyi bir iş çıkardı, sonuçta bu yaşamak için yaptığı şey. Açıkçası dil oluşturmak oldukça eğlenceliydi. Bizi zorlayan kısım aktörlerin o dili nasıl telaffuz edeceğini çözememesiydi. Haliyle o biraz vaktimizi aldı. Ancak dil oluşturmak bir evren oluşturmanın da parçası. Aveum’da 5 tane krallık var ve onlardan biri de Rasharnian krallığı.

Serhat Uzun: Son bir sorumuz daha var ve bu belki de en önemli sorumuz olabilir. Oyundaki optimizasyon nasıl olacak? Son yıllarda çıkan birçok büyük yapım optimizasyon sürecinde sıkıntılar yaşadığı için çıkış döneminde çok fazla problemle karşılaştılar. Immortals of Aveum bu noktada bizi nasıl karşılayacak? Â

Bret Robbins: Evet, performans ve optimizasyon için uzun çalışmalar yaptık. Eğer güzel bir bilgisayarınız veya konsolunuz varsa oyun oldukça güzel çalışacaktır. Hedefimiz, konsolunuzda önerilen ayarlarda kullanmanız halinde 60 FPS almanız çünkü bu oldukça iyi bir deneyim sunacaktır. Ayrıca bilgisayarınız önerilen özelliklere sahip değil ve daha düşük özelliklere sahipse de aynı oyun deneyimini yaşatmak için dengeleyici birçok farklı seçenek olacak. Böylece daha kötü grafikler pahasına iyi bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz. Eğer çok iyi bir bilgisayarınız varsa, örneğin önerilen özelliklerimizden çok daha fazlasına sahipse, oyunumuz gerçekten sorunsuz çalışacaktır. Bu nedenle, deneyimin harika hissettirmesi bizim için çok önemli. Özellikle de oyuncular için, akıcı ve sorunsuz bir deneyime ihtiyacınız var.

Serhat: Evet haklısınız, cevaplarınız ve bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Bret Robbins: Teşekkürler, iyi günler dilerim.
Immortals of Aveum’a ait Oynanış Fragmanı: