KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

HAVELSAN ve Epic Games, ciddi oyun projesi ‘Malazgirt’ için ortaklık kurdu

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,298
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Türkiye’nin en büyük teknoloji firmalarından biri olan HAVELSAN ve oyun devi Epic Games, Malazgirt adlı bir projeyle ciddi oyun teknolojilerine yönelik bir anlaşmaya imza attı.

HAVELSAN’ın simülasyon geliştirmedeki tecrübesi, Epic Games’in oyunlardaki uzmanlığıyla bir araya geliyor. Bu önemli iş birliğinin ürünü Malazgirt Ciddi Oyun Altyapısı Projesi olacak.

Ortaklıkla birlikte Epic Games’in resmi servis ağında yer alan HAVELSAN, prestijli bir platformda onlarca ülkeye açılma imkanı bulacak.HAVELSAN ile Epic Games arasında iş birliği anlaşması

âKendi alanlarında en iyilerâ
Dünyanın en iyi simülasyon geliştiricilerinden HAVELSAN, dünya devi oyun geliştiricisi Epic Games ile iş birliği yaptı.

âGeleceğin teknolojileri içinâ
Simülasyon ve Malazgirt Ciddi Oyun⦠— HAVELSAN (@HAVELSANResmi)

Unreal Engine, Malazgirt projesine temel olacak


Epic Games’in sunduğu son teknoloji araçlarla birçok geliştirici tarafından tercih edilen Unreal Engine oyun motoru Malazgirt projesinde de kullanılacak.

Simülatörler ve harp oyunlarında gerçekçi görüntü, dış dünyanın ve oradaki fiziksel etkilerin gerçekçi bir şekilde aktarılmasını sağlayacak. Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı, MİLGEM, LHD gibi platformlar da modellenecek.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, ciddi oyunlar alanında yürüttükleri çalışmalar kapsamında Malazgirt Projesi’nin birinci fazını tamamladıklarını ve ikinci faza başlayacaklarını söyledi.
epic-games-unreal-engine-oyun-motoru.jpg


Proje, ikinci aşama tamamlandıktan sonra açık kaynak olarak sunulacak ve diğer oyun geliştiricilerinin kullanımına açılacak. Nacar ortaklığın ardındanyaptı:

“Açık kaynakta kıymetli değerler üreterek lisanslı hale getirebiliyorsunuz. Ülkemizde kullanılan platformlar bunlara örnek verilebilir. Mesela Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı, MİLGEM, LHD gibi bütün platformları modelleyebiliyorsunuz ve bu modelleri yapay zeka destekli akıllı birimler haline getirebiliyorsunuz. Yani bir oyun motoruyla destekleyerek bunların dış dünya efektleriyle birlikte gerçek ortamda, harp ortamında nasıl bir 3 boyutlu görüntü ürettiğini ve etkileşiminin nasıl olacağını, eğitimdeki faydalarını görebiliyorsunuz. Bu oyun ortamında istediğiniz manevraları ve birtakım harekat senaryolarını oyun gibi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu alanda Türkiyeâde birçok oyun firması olduğunu biliyoruz, geniş bir ekosistem var, bu firmaların da artık harcıalem oyunlardan ciddi oyunlara, savaş oyunları gibi alanlara daha fazla yönelerek ülkemizde geliştirilen yerli-milli platformların oyun anlamında da gelişmesini sağlamak istiyoruz.”
havelsan-epic-games-malazgirt-ciddi-oyun-projesi.jpg


Nacar, gelişen teknolojilerle birlikte bir tatbikat ortamının sanal gerçeklikle, artırılmış gerçeklikle birleştirebileceği bir dünyaya doğru gidildiğini vurguladı:

“Bu ne demek? Derelerden tepelere, köprülerden yollara, ağaçlardan bitkilere, rüzgardan kara, yağmurdan doluya her türlü dış ortamın, bunun platforma etkisinin gerçekmiş gibi modellendiği bir alan.”

Ciddi oyunlar, harp sahasını modellemede kullanılacak bir araç haline getirilecek. Böylece savunma sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanlarda kullanışlı bir simülasyon haline gelecek.

Özetle HAVELSAN ve Epic Games oyunların gücünü simülasyonla harmanlayacak. Böylece Malazgirt bir oyundan çok daha fazlası, bir teknoloji hamlesi olacak.

Malazgirt projesinin bu yılki IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na yetiştirilmesi planlanıyor. Gelişmeleri takip edeceğiz.
 
Üst