KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

Huzur İçinde Ölebilirim: Resident Evil 4 Remake Chainsaw Demo

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Resident Evil 4 Chainsaw Demo, Remake’in genel kalitesini gerçekten temsil ediyorsa, o zaman 24 Mart’ta harika bir zaman geçireceğiz demektir bu. 30 dakikanız ve 10 GB sabit disk alanınız varsa, Resident Evil deneyiminizi her şeyin ötesine taşıyacak bir demoya merhaba diyebilirsiniz. Beklentilerim inanılmaz derecede yüksekti (Resident Evil 2 Remake’in yeri elbette ayrı) ve demonun söz konusu bu beklentilerimi, bir üst seviyeye taşıyacağını hayal bile etmiyordum.
Resident Evil 4 Remake Chainsaw Demo İlk İzlenim

Geceleri yağmur altında köyü keşfetmek, kuşatma altındaki bir kulübede cephane arayışına girmek, gizemlerle dolu bir kalede çılgınca pusuya düşürülmek ve zihnimin zar zor kavrayabileceği pek çok başka an bizleri bekliyor. Resident Evil 4, El Pueblo’daki o ilk saldırıyla hatırlanıyor olabilir ancak o anı ikonik yapan şey, açılış sekansından sonra ortaya çıkan kaostur.

RE4 şimdiye kadar yapılmış en cömert ve yaratıcı aksiyon oyunlarından biri ve Capcom en sonunda Remake’te bu macera ruhunu yeniden yakalamayı başaracak gibi duruyor.

Akıllıca bir kararla Capcom, Resident Evil 4 Remake demosunu özgürce oynamamıza izin veriyor. Resident Evil 4 Remake’te sizi kontrol noktalarını gözden çıkarmanızı sağlayan ve Dr. Salvador’un çılgın hareketlerini hararetli bir dereceye yükselten, rastgele düşman dalgalarının üzerinize salındığı özel bir zorluk ayarı (Mad Chainsaw Modu) bile var.

incelemek için yaklaşık bir veya iki saat harcadım. Bu sürenin ilk izlenimler için yeterli olduğu düşüncesindeyim. Aynı kalite, fakat daha modernize edilmiş bir oynanış tarzı ile bu oyunun kötü çıkma ihtimali yok diyebiliriz. Kamera açısı artık Leon S. Kennedy’nin omzuna biraz daha hizalandırılmış ve bu, nişan alırken görüş açınızı daralttığı için otomatik olarak klostrofobi duygusunu artırmaya yardımcı oluyor. Buna ek olarak düşmanlar artık daha agresif, hatta size nefes aldırmamak adına ellerinden gelen her şeyi yapabiliyorlar.

Resident Evil 4 Remake ile ilgili ilk izlenimim, nişan almanın yakın dövüşe nazaran biraz daha hantal ve riskli oluşu ancak bunun yalnızca Silver Ghost başlangıç ââtabancasına özgü olduğunu düşünüyorum.

Resident-Evil-4-Remake-Chainsaw-Demo.webp

Bu durum satıcıdan 14.000 Peso’ya Red9 tabancasını satın almak için Bölüm 2-1’e geçme kararlılığımı artırdı. Capcom’un gizemli satıcının tarzını ve yaklaşımını değiştirmemiş olması dikkatimden de kaçmadı değil. Capcom, geri dönen oyuncuların farklı deneyimler elde etmesi adına Resident Evil 4’ün abartısız unsurlarını akıllıca değiştirmiş.

Örneğin köy savaşı ezici bir hal almaya başladığında, hemen küçük gözetleme kulesine doğru koştum ancak evin zemini saniyeler içinde çöktü ve beni devirli bir elektrikli testereli düşmanla yüz yüze getirdi.

Eskiden cephane stoklamak için yeterli zamanı size tanıyan ana şenlik ateşinden uzaktaki küçük ev, şimdi düşmanlarla ve daha da fazla köylünün etrafınızı sarmasına izin veren bir arka oda penceresiyle dolu. Salvador’a ve onu çevreleyen iki Los Ganados’a kolay açıdan atışlar yapmaya çalışmak için North Gate’e mi gidiyorsunuz? Denemeyin bile…

Resident-Evil-4-Remake-Chainsaw-Demo-1.webp

Söylenecek tek şey: Capcom’un oyunun bu kadar küçük bir bölümüne bile bu kadar çok sürpriz sığdırabilmesine şaşırdım. 20 saatlik bir oyunun 20 dakikalık diliminden ne öğrenebilirsiniz? Capcom’un Resident Evil 2’den bazı önemli dersler çıkardığı, Resident Evil 3’ten yaralarını sardığı ve en iyi niyetiyle Resident Evil 4’ü yeniden yapmak için yola çıktığı açık ve net bir şekilde ortada.

Tam oyunun bu potansiyele ulaşıp ulaşamayacağı henüz netlik kazanmış değil ama neyse ki bunu öğrenmek için fazla beklememiz gerekmiyor. ve nedense gördüklerim karşısında oyuna olan inancım tam. Resident Evil 4 Remake 24 Mart’ta çıkışını gerçekleştirecek ve 2023’ün şimdiden en çok beklenen yeni oyunlarından biri. İstek listenize eklemek isteyeceğiniz 10 oyunde göz atmayı unutmayın sevgili Geek okuyucuları.

Peki siz Resident Evil 4 Remake Chainsaw Demo hakkında ne düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi karşıladı mı? Düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.