KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

Ömrümüzü Yiyen Oyunlar – Açık Dünya

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
20,098
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Eskiden oyunlar nasıldı? Şimdiki kadar büyükler miydi ? Şöyle söyleyeyim. Eskiden oyun sektörü diğer bütün eğlence sektörlerinden daha düşük bir konumdaydı. Yani gerek sinemadan gerekte albümlerden daha düşük bir konumdaydı. Tabi o zamanlarda oyunların büyüklüğü şimdiki kadar değildi. Zaten böyle büyük oyunlar yapmak için ne insan gücü ne de ekipmanlar ve kaynak yoktu. çünkü yatırımcılar daha az geliri olan oyunlar yerine çok daha yüksek paralar dönen sinema – tiyatroya yöneldiler. Ama sorun yatırımcılarda değildi. Kimse oyun sektörünün on yıllar sonra zirvede oturacağını bilemezdi. Zirvede oturmak deyince inanmayanlar için size şöyle bir istatistik vereyim. Film sektörünün en çok para kazandıran filmi Marvel Avengers End Game; kazancı 2,8 milyar dolar. Birde GTA V e bakın; 6 milyar dolar. Tabi bu enflasyonu göz ardı ettiğimizde çıkan değer. Enflasyona göre bakarsak 1939 yılında gösterime giren Gone With The Wind filminin kazancı 3.7 milyar dolar. Ama hala GTA V in ancak %60′ ı edebiliyor. Yani demek istediğim oyunların kazandığı para her yerden fazla. İşte bu parayı gören herkesin oyun yapmak istemesine sebep oluyor. Bu da Ömrümüzü Yiyen Oyunlar – Açık Dünya kavramının çıkmasına neden oldu.
İLGİLİ İçERİK


Ömrümüzü Yiyen Oyunlar – Açık Dünya Nedir? Neden Kullanılır?


Şimdi de Ömrümüzü Yiyen Oyunlar – Açık Dünya oyunlarından bizi ilgilendiren tarafa gelelim. Artık bir insan oyun yapmak istediği zaman oyun süresini belli bir derecede uzun yapmalı. çünkü kimse üç saat süren bir oyun istemez. Hele de para verdiği bir oyunda. İnsanlar artık kısa oynanış süresini sadece bağımsız oyunlarda kabul ediyor. çünkü kimse 60 dolar verdiği bir oyunun 4 saatte bitmesine göz yumamaz. E tabi oynanış süresini arttırmak için yeni bölümler yazmak ve yeni mekanikler eklemek zor iş. Yapımcılar da yeni bölüm yazmak yerine oyunu açık dünya yapıyor ve içerisini birbirinin aynısı yan görevlere doldurarak oyun süresini en az 5 saat uzatıyor. Ha tabi ki böyle olmayan oyunlarda var;

rdr-2-theme-foto-2.jpg


Örneğin Red Dead Redemption 2. Hadi bunu dediğim için linçe uğramiyim. GTA V de aynı şekilde. Genel olarak RockStar Games açık dünyayı zaman uzatma aracı değil, oyunun hikayesini ve deneyimini arttırmak için koyuyor. Ancak bunu yapan büyük firmalar ya bir ya iki tanedir. Böyle firmaların artması gerek. Açık dünyayı artık gördüğümüzde sıkıntı değil heyecan hissetmeliyiz. Ancak biz oyuncular olarak bunu ne kadar söylesek de üzücü bir şekilde bunu yapan firmalar çok az kalacak.



Evet sonuç olarak bugün açık dünya kavramına göz attık. Bunun gibi liste videoları için  youtube kanalımıza bakabilir ve bunun gibi listelere ve incelemelere bakmak için  internet sitemize bakmaya devam edebilirsiniz.
 
Üst