KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

Oyun Dünyasında Sci-Fi Terimi Hakkında Bilgiler

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,298
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Sci-Fi, oyun dünyasında kullanılan terimlerden biridir. Yeni yazımızda ne anlama geldiğini ve örneklerini detaylı bir şekilde açıklıyoruz.

Sci-Fi teriminin oyun dünyasındaki anlamı bilim kurgudur. Sci-Fi oyunlar gerçekçilikten uzak, genellikle gelecek zamanda geçen, tamamiyle hayal ürünü olan yapımlardır. Bu tarz oyunlar genellikle bilim kurgu filmlerinin oyun versiyonları olarak karşımıza çıkıyorlar. Tabii sadece filmlerden de devşirilmemekteler. Pek çok Sci-Fi oyunu tamamiyle yeni bir proje olarak ortaya atılmıştır.

Sci-Fi yapımlara gösterilebilecek en güçlü örneklerden biri Fallout serisidir. Hatırlarsanız Fallout 4 oyunu gelecek zamanda geçiyordu ve pek çok bilim kurgu unsurunu içerisinde barındırıyordu. Â Aynı zamanda Portal serisi Half Life serisi gibi seriler de yine bilim kurgu türünün en ünlü örneklerindendir.

Oyun-Dünyasında-Sci-Fi-Terimi-Hakkında-Bilgiler1.jpg


Peki Fantasy Game ile Sci-Fi Game Arasında Ne Farklar Var?

Fantasy Game teriminin Türkçe karşılığı fantezi oyun türü anlamına gelmekte. Sci-Fi de temin açıkladığımız üzere bilim kurgu anlamına geliyor. Peki bu iki tür arasında ne gibi farklılıklar var? İlk başta pek fark yok gibi gözüksede aslında belli başlı temel farklılıklar vardır; Bilim kurgu yapımlarında bilim daha ön plandadır. Fantezi oyunlarda ise bilimden çok sihir, büyü daha fazla ön plandadır.

Bu iki tür arasında oyun dünyasında fantezi yapımlar daha ağırlıktadır. Bunu  elfler, tekboynuzlular, cüceler, ejderhalar gibi genellikle fantezi oyunlarda daha fazla kullanılan npcler ile de açıklayabiliriz. Bunlar genellikle fantezi oyunlarda olur. Mesela The Witcher serisi fantezi oyunlara bir örnekken Fallout serisi bilim kurgu serisine örnektir.
 
Üst