KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

PlayStation Türkiye Faaliyetlerine Son Verebilir!

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Son zamanlarda ortaya atılan bazı önemli sızıntılara göre PlayStation Türkiye, ülkemizdeki resmi faaliyetlerine son vermeye hazırlanıyor olabilir!

Peki bu tür bir söylentinin gerçeğe dönüşmesi oyuncular açısından ne gibi etkilere yol açabilir?
PlayStation, Türkiye’den çekilecek mi?

İnceleme.co’dan Mert Yamak’ın aktardığı iddialara göre Sony, bazı ürün gruplarında ülkemizdeki resmi faaliyetlerine son vermeye hazırlanıyor.Sonyânin Türkiyeâden çekileceği bir süredir konuşuluyordu. Aldığım net bir duyuma göre Sony, kamera grubu hariç Türkiye ofisini kapama kararı aldı. Şirket artık diğer ürün gruplarında (TV, kulaklık, konsol vb) TR pazarında olmayacak.

â Mert Yamak (@mertyamak)

Yamak’ın ardından diğer kaynaklar tarafından da desteklenen iddiaya göre Sony, sayılı birkaç ürün grubu hariç Türkiye’deki ofislerini kapatma kararı almış olabilir.Playstation’ın Türkiye’den çekileceğini birkaç kaynaktan daha duydum. Söylenenlere göre sadece fotoğraf makinesi ve soundbar satışı vs Sony ismi altında yapılacak. Playstation ve TV bölümleri ülkeden ayrılıyor. Bunlar benim güvendiğim kişilerden duyduklarım. Şu an için söylenti

â Alkan Adakaner (@AlkanAdakaner)

Tabii bu iddianın aksi yönünde çeşitli söylemlerin olduğunu da unutmamak gerekir. Merlin’in Kazanı’ndan Ersin Kılıç, bunun pek olası olmadığını vurguluyor:Sony ile ilgili çok soru geliyor. Ben Playstation’ın Türkiye’den çekileceğini düşünmüyorum. çünkü ekip zaten Türkiye’ye bağlı değil.

Sony’nin TR yapısı biraz karışık. çekilirse Sony Eurasia çekilir, kutulu oyun ve aksesuar için satış kanalları farklı bir yapıda devam eder.

â Ersin Kılıç (@Ersinklc)

NTV’den Ahmet Can da benzer bir söylemi destekliyor:âSony, Türkiyeâden çekiliyorâ iddialarına yönelik aldığım bilgi şu şekildeâ¦

ðTV ve Ses ürün departmanları kapanıyor. Kulaklıklar dahil. Ürünler sadece distribütör aracılığı ile satılacak.
ðPlayStation departmanı devam ediyor diye duydum.
ðKamera departmanı ise devam ediyor.

â Ahmet Can (@ahmetcan)

Sony, ülkemizdeki kur dalgalanması ve azalan kârlılık gibi çeşitli nedenlerden bu tür bir kararı alma yoluna gitmiş olabilir ancak bu iddiaların henüz resmi bir açıklama ile desteklenmediğini hatırlatmak isterim.

Güncelleme: Sony iletişim ajansından yapılan açıklamaya göre Sony Türkiye’den çekilmedi ve faaliyetlerini durdurmadı. Televizyon ve Ses sistemleri kategorisindeki faaliyetlerini optimize etme kararı aldı ve Türkiye pazarında müşteri hizmetlerine devam edecek.Â

playstation-5-ps5-turkce-oyunlar-listesi-1.webp

PlayStation, Türkiye’den çekilirse Sonuçları Ne Olacak?

Bu sorunun yanıtını isabetli bir şekilde tahmin etmek kolay olmasa da bazı senaryolar üzerinde durmamız mümkün olacaktır. PlayStation ülkemizden resmi olarak çekilse dâhi oyuncular muhtemelen sunuculara ve oyunlara erişmeye devam edebilecektir.

Buna karşın PS Store üzerindeki özel fiyatlandırmaların bu süreçten nasıl etkileneceği konusunda bazı önemli soru işaretlerine sahibiz. Benzer bir durumabonelikleri için de geçerli. Bu kararı takip eden dönemde satışa sunulacak yeni PlayStation ve aksesuarlarının ise ithalatçı garantili olarak satışa sunulmasını beklemek doğru olacaktır.

Yine benzer şekilde bu donanımlarda da ülkemize özel fiyatlandırmalar, tavsiye edilen satış fiyatı ve kampanyalar ortadan kalkabilir. Bu konu hakkında herhangi bir yeni gelişme veya açıklama olduğunda içeriği güncelleyerek sizleri haberdar edeceğiz!