KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

Türkçe Dil Desteği Olan En Başarılı 10 Hikaye Oyunu

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
15,992
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Türk oyun piyasasının vazgeçemediği belli başlı yapımlar . Elbette ücretsiz oyunlardan bahsetmiyorum! Ücretsiz oyunlar her ne kadar bir numara olarak kalbimizde yer alsa da Türkçe dil desteğine sahip olan yapımların da apayrı bir yeri vardır bizde.

Genellikle Türkçe dil desteği getirmiş yapımlara nezdimizde daha ılımlı yaklaşırız çünkü dil desteği, bir nevi o ülkenin oyun severlerini de göz ardı etmemektir. Bir de hikayesi, grafikleri ve temalarıyla da başarılı şekilde olursa tadından yenmez.
Türkçe dil desteğine sahip en başarılı 10 yapıma bakıyoruz

1. God Of War (Metascore: 94)
god-of-war-5.jpg


BOY!! God of War serisinin 2018 yılında PS4 ve dört sene sonra da PC’ye çıkartılan zengin bir hikayeye sahip aksiyon macera yapımı birçok oyun sever için en iyi oyunların başında geliyor. İskandinav mitolojisindeki tanrılarla epik savaşlar, bulmacaların ile aksiyonun karışımı bir hikaye anlatımı Türkçe’ye çevrilince, tadından yenmiyor.
2. The Last of Us Part 2 (Metascore: 93 + dublaj seçeneği)
The-Last-of-Us-Part-2.jpg


2020 yılında piyasaya sürülen The Last of Us Part 2’de, ana konusuna baktığımız zaman zombilere karşı hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Ancak bu hayatta kalma yarışına insanlar da dahil olduğu zaman işimiz oldukça zorlaşıyor.

Mekanikleri ve grafikleri, post-apokaliptik bir dünyayla müthiş bir uyum içinde dans ediyor bildiğiniz. Atmosferin zenginliği ve çeşitliliği, sizi gerçek dünyadan soyutlayabilecek kadar güçlü. İlk oyunda edindiğimiz deneyimin daha üst seviyesini yaşatan yapım Türkçe dublaj ile gerçekten bambaşka bir seviyeye ulaşıyor.
3. The Witcher 3: Wild Hunt (Metascore: 92)
the-witcher-3-xbox-game-pass.jpg


İnsanlarla ve canavarlarla dolu bu dünyada karakterimiz, adının hakkını veren bir avcı. Rivyalı Geralt, mistik güçlerle donatılmış bir witcher. Yabancılık çekmeyeceğiniz bu efsanevi dünya, CD Projekt Red’in nadide gözdelerinden birisi. Türkçe dil desteğiyle de Türk oyun sektöründe kendine ayrı yer edinmiş yapım; grafikleriyle, atmosferiyle, hikayesiyle Metascore puanının zerresine kadar hak ediyor.
4. Uncharted Serisi (Metascore: 87-96+ dublaj seçeneği)
Uncharted-Legacy-of-Thieves-Collection.jpg


Uncharted serisinin ilk oyunu, 2007 yılında dublajla geldi ve bu yıldan beri dublaj ile dil desteğini bırakmayan yapımda define avcılığı yapıyoruz. Her bir oyununda eşsiz maceraya atılacağımız yapım, Türkçe dublajın ülkemizin mizah anlayışına entegre olmasıyla çok keyifli oluyor.
5. Cyberpunk 2077 (Metascore: 86 )
cyberpunk.jpg


CD Projekt Red’in çok uzun bir süre bekletmiş olduğu Cyberpunk 2077 her ne kadar buglarla kötü bir çıkış yapsa da hikayenin çeşitliliği ve vuruculuğu eşsiz bir seviyede değil mi? Night City’nin fedaisi olduğumuz bu oyunda, beş tane farklı sona yelken açabiliyoruz. Night City’nin göz alıcı tasarımı, hikayenin sürükleyiciliği ise gayet iyi işlenmiş. Cyberpunk bu dünyaya Türkçe dil desteği çok farklı bir hava katıyor tabii ki.
6. Death Stranding (Metascore: 82 )
PS5-Icin-Ucretsiz-Oyun-Denemeleri-death-stranding-1.jpg


Kimileri için her ne kadar yürüme simülasyonu olarak tanımlansa da aslında çeşitliliğin bol olduğu bir oyun Death Stranding… Ölümle yaşam arasında ara sıra gezindiğimiz yapım, grafikleriyle ve atmosferiyle kendisine yepyeni bir kategori açıyor bir nevi. Hideo Kojima imzalı bu yapım, biraz monolog bir aksiyon tarzı sunsa da oyunun hikaye gidişatı Türkçe dil desteğiyle ve daha bir çok niteliğiyle enfes bir deneyim yaşatabiliyor.
7. Crysis 2 (Metascore: 86+ dublaj seçeneği)
crysis-2.jpg


Nanosuit’in içinde maceralara atıldığımız, zamanın grafik kartı canavarı Crysis serisinin ikinci yapımı, serinin en yüksek Metascore’a sahip olan oyunu olarak öne çıkıyor. Etkileyici bir deneyim sunan yapım, 2011 yılında çıkmasına rağmen bizce halen denenebilir. Aksiyon anlamında akıllara kazınan bir deneyim, karakteristik kahramanlarıyla çok daha etkileyici oluyor. Türkçe dublaja sahip olan bu yapımda yabancılık çekmeyeceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.
8. Ori and the Will of the Wisps (Metascore: 90 )
ori-and-the.jpg


çok farklı bir deneyim yaşayacağınız oyun, serinin ilk oyunun sonunda olan kör orman olaylarından sonrasını anlatıyor. Büyüleyici çizimlere ve tasarımlara sahip yapım, beraberinde müthiş başarılar getirdi. çok da fazla sistem gereksinimi istememesi bir yana bizce fiyatıyla da Türkçe dil desteğiyle de denenebilir.
9. 12 Minutes (Metascore: 76)
twelve-minutes.jpg


Yedi farklı son olmasına rağmen, oyun fazlasıyla karışık. Kuş bakışı gerilim oyununda gerçekten sona ulaşmak için bir sürü seçim denemeniz gerekiyor. çok şaşırtabilen, gizem dolu bu oyun bir çok ödüle de imza attı. Türkçe dil desteğine sahip bu oyunda bir çok şey deneyecek, başaramadığınızda yeniden baştan başlayacaksınız.
10. Sifu (Metascore: 81)
Sifu3.jpg


Listemizin sonunda yeni çıkan oyunlardan olan Sifu yer alıyor. Öldükçe yaşlandığınız ve deneyim kazandığınız oyun, elle çizilmiş grafikleriyle çok ağır sistem gereksinimi istemiyor. Müzik ve aksiyon elementlerini de gayet iyi kullanan oyun Türkçe dil desteği barındırıyor. Benim düşüncem, çok zihninizi yormadan keyifle oynabileceğiniz oyunlardan birisi.
 
Üst