KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

Wanted: Dead İnceleme

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Ninja Gaiden ve Dead or Alive’ın yaratıcıları tarafından geliştirilen Wanted: Dead çıkışını gerçekleştirdi. Bir slasher ve üçüncü şahıs nişancı oyunu olarak bizleri selamlayan Wanted: Dead, büyük bir şirket komplosunu ortaya çıkarma görevinde seçkin bir polis ekibi olan Zombie Unit’in hayatından bir haftayı anlatıyor. İnatçı bir polis memuru olan Hannah Stone’un zorlu hayatına hoş geldiniz. Tüm detaylarıyla Wanted: Dead inceleme yazımız yayımda!
Wanted: Dead İnceleme

Wanted: Dead biraz fütüristik bir Hong Kong’da geçiyor ve oyuncular katı bir polis olan Teğmen Hannah Stone’un kontrolünü ele alıyor. Teğmen Hannah Stone, Kaptan Albert Simmons başkanlığındaki Hong Kong polis gücünün, Zombi Birimi’nin bir üyesi. Görünüşte yakın bir gelecekte geçmesine rağmen Wanted: Dead, yer yer 80’ler havasını da bize empoze ederek içimizi ısıtıyor. Ana üssümüzde 80’ler müziklerini çalan bir müzik kutusu bile var!

Ayrıca oyunda ramen yemek ve karaoke yapmak için mini oyunlar ve özellikle zorlu bir savaşın ardından serinlemek için pek çok seçenek bulacaksınız. Silah ustasının kedigillere olan takıntısı nedeniyle ana üssümüz ayrıca kedilerle dolu. Geliştiricilerin bu kedi sevgisi beni öldürüyor ama iyi anlamda… Kediler her yerde.İlginizi çekebilir:Â

Zombie Unit’in bir parçası olarak, ekibin diğer üyelerinin hikaye boyunca sizinle birlikte görevlere katılmasını sağlayacak ve onların uzmanlıklarını kendi avantajınıza kullanmanıza izin vereceksiniz. Bununla birlikte, yanınıza kimi alacağınızı seçemiyorsunuz, bu üzücü bir durum çünkü bazı üyelerin belirli görevlerde inanılmaz derecede yararlı olabileceği mükemmel yetenekleri bulunuyor.

Wanted-Dead-Inceleme.webp

Grup üyelerinin yeteneklerine daha yakından göz atacak olursak:[*]Cortez: Grubunuzdayken, ara sıra bir düşmanı yakalayarak hareket edememesini sağlar, bu da sizin özgürce saldırı yapmanızı mümkün kılar.[*]Herzog: Keskin nişancı tüfeği ile ek ateş gücü sağlar, hedefe önemli oranda hasar verir ve onları hızlı bir şekilde öbür dünyaya göndermenizi kolaylaştırır.[*]Doc: Sağlığınız tükendiğinde sizi tam sağlığınıza kavuşturarak bölgeyi temizlemenizi kolaylaştırır veya bölüm sonu canavarlarını yenmeniz için size ikinci bir şans verir. Kontrol Noktası başına yalnızca bir kez canlandırılabiliceğinizi unutmamakta yarar var.

İlk başta normal ve zor olmak üzere yalnızca iki adet zorluk seviyesi sizleri karşılayacak ve oyunu bir kez bitirdikten sonra üçüncü bir zorluk seviyesi açılacak.

Normal zorlukta bile sizi zorlayacak olan oyunu tekrar en zor modda bitirmek ister misiniz bilmem ancak ben buna cesaret edemedim. Wanted: Dead, hızlı reflekslere sahip oyuncular için dizayn edilmiş gibi hissettiriyor çünkü normal zorluk seviyesinde bile, ağır şekilde cezalandırıcı bir yapıya sahip. Oyunun son kayıt noktaları bile çileden çıkaracak cinsten birbirine uzak, bu da ölürseniz sinir bozucu bölümleri tekrar baştan oynamanız gerektiği anlamına geliyor.

Wanted-Dead-1.webp

Wanted: Dead yardımcı araçlar konusunda size destek sunmuyor. Herhangi bir online özelliği de içerisinde barındırmadığı için tüm zorlukları tek başınıza sırtlamanız gerekecek. Bazı oyuncuların Wanted: Dead’in nefis eğlenceli hikayesini tam olarak deneyimleyemeyecek olması beniz biraz üzdü açıkçası. Oyunda mühimmat oldukça sınırlı, bu yüzden genellikle yakın dövüş üzerinden düşmanları alt etmeniz gerekiyor.

Yakın dövüş ve vuruş hissiyatı tatmin edici derecede iyi.

Düşmanları dilimlemek ve parçalara ayırmak içgüdüsel ve aynı zamanda beklenmedik bir şekilde zevk veriyor. Oyunda saldırı, savunma ve fayda olmak üzere üç farklı dala yayılmış bir dizi kilidi açılabilir yetenek sizleri bekliyor olacak. Öldürülen her düşman, herhangi bir zamanda harcanabilecek beceri puanları (SP) kazandırıyor karakterimize. Bir kılıç kombinasyonuna ekstra bir hareket eklemek, el bombası atmak veya sağlığınızı iyileştirmek için bu becerilerin kilidini açmanız gerekiyor.

Wanted-Dead-Inceleme-2.webp

Yükseltmeler oldukça pahalı olduğu için hangi yeteneğin kilidini açacağınıza dikkatli bir şekilde karar vermeniz gerekiyor. İhtiyaçlarınız doğrultusunda yükseltme yapmak herhangi bir bölümü rahatlıkla geçme şansınızı arttıracaktır sevgili Geek okuyucuları. Görsel açıdan, Wanted: Dead kabul edilebilir bir seviyede ancak hiçbir şekilde bir görsel şölen sunmuyor bizlere. Oyunda Unreal Engine 4 grafik motoru kullanılmış.İlginizi çekebilir:Â

Performans açısından Wanted: Dead iyi bir işçilik ortaya koyuyor. Genel olarak her şey, savaşa odaklanmanıza izin vermek için tutarlı bir şekilde pürüzsüz işliyor. Oyun lineer bir yapıya sahip olduğundan, yükleme ekranları da oldukça hızlı. Wanted: Dead tamamen çevrimdışı bir deneyim sunuyor oyunculara. Herhangi bir şekilde içerisinde mikro ödeme seçenekleri veya çok oyunculu modlar barındırmıyor.

Zorluk seviyesi nedeniyle, bazı deneyimli oyuncuların oyunu tamamlaması 15 saati alabilir ancak ben bu türe pek aşina olmadığım için yaklaşık 30 saatte oyunu bitirebildim. Burada iki katı süreden bahsediyorum! Eğlence dolu ancak bir o kadar da saç yolduran bir deneyimdi benim için.

Wanted-Inceleme-4.webp

Wanted: Dead birçok oyuncuyu net bir şekilde rahatsız edecek ancak aynı zamanda çok daha fazlasını memnun edecek bir yapım. Gelebilecek tepkileri şimdiden görebiliyorum. Hatta bu durum oyunun inceleme puanlarına bile yansıyabilir. Geliştirici koltuğunda oturan , büyük ölçüde PS2 dönemini ilham alarak bizlerin beğenisine Wanted: Dead’i sundu.

İşleri kolaylaştırmanın gerçek bir yolu olmadan bir oyunu bitirmeye çalıştığımız o dönemlere geri dönmek beni duygulandırdı. Yeni nesil oyuncuların belki de bir yayıncıyı izlemek dışında başka bir seçeneği olmayacak. Becerilerini geliştirmeyi başarabilenler ise, Wanted: Dead’e harcadıkları zamana üzülmeyecekler çünkü bu slasher-nişancı oyunu, işler yolunda gittiğinde o kadar çok içgüdüsel neşe sunuyor ki, tüm o acı verici ölümlere değdiğini geç olsa bile anlıyorsunuz.İlginizi çekebilir:Â

Peki siz Wanted: Dead inceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz?satın almayı düşünüyor musunuz? 50’yi aşkın özgün bitirici hamle ile beat ’em up nostaljisini modern bir yorumla deneyimlemek eminiz sizi farklı bir havaya sokacaktır.

Düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili geek.com.tr okuyucuları.