KONU AÇ !

Topluluğumuzda Konular Açın ve Bize Ulaşın !

Yeni Konular !

Konulara Yorum Yapın ve Konunuzu Öne Çıkarın !

Bize Ulaşın !

Yöneticilerimiz Size 7/24 Yardımcı Olmak İçin Hazır !

SİLKROAD TÜRKİYE'NİN EN YENİ SİSTEMLİ VE MÜŞTERİ SEVGİSİYLE EN İYİ REKLAM PLATFORMLARINDAN BİTANESİ SROCENTER SEN YOKSAN Bİ KİŞİ EKSİK !

DaVinci Resolve iPad Sürümü Yayınlandı!

srocenter Can

Forum Admin
Moderatör
Center Üyesi
Bilişim Sahibi
Çevirmen
Coder
Grafiker
Guild Master
Guild Üyesi
Reklamcı
Server Sahibi
Supporter
V.i.P
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
20,096
Tepkime puanı
8
Puanları
38
Apple bir süredir iPad Pro ve iPad Air modellerinde ARM tabanlı Apple M1 ve Apple M2 çiplerini kullanıyor.

M1 ve M2 çipli iPad modelleri tüm performans testlerinde rakiplerini sollamayı başarsa da, gerçek kullanım senaryosunda bu performansın hakkını vermek pek de mümkün olmuyor.

Evet, iPad ve bu ürün gamına can veren iPadOS harika ancak kurgulandıkları yapı gereği çeşitli kısıtlamalara sahip.

M1 veya M2 çipli bir MacBook aldığınızda masaüstü platforma yönelik tasarlanmış ve zaman zaman sisteminizin sınırlarını zorlayan çok sayıda program bulunuyor.

iPad ise çok daha kısıtlı bir uygulama desteğine sahip.

âBir Sonraki Bilgisayarınız Bir Bilgisayar Olmayabilirâ sloganı ile iddialı söylemlerde bulunan Apple, son zamanlarda bu durumu değiştirmeye yönelik bazı önemli adımlar attı.

hangi-ipad-kime-gore-hangi-ipad-satin-almalisiniz.webp




Örneğin iPadOS 16 ile birlikte gelen Stage Manager, M1 ve M2 çipli iPad modellerinde çoklu ekran desteği sunuyor.

Böylece iPadâinizi bir monitöre bağlayarak iki farklı ekran elde edebiliyorsunuz.

Kısa bir süre önce bazı Adobe uygulamalarının da iPad desteğine kavuştuğuna şahitlik ettik ancak bu uygulamalar da henüz masaüstü platformdaki gibi kapsamlı işlevlere sahip olmaktan ziyade kısıtlı bir deneyim vaat ediyor.

Kısacası, elinizdeki yonga seti ne kadar güçlü olursa olsun, bu yonga setinin performansından tam anlamı ile yararlanamadığınız sürece sizin için pek bir önem arz etmeyecektir.

Neyse ki limanda bir yeni gemi daha var!
DaVinci Resolve iPad için Yayınlandı!


Apple, M2 çipli iPad Pro modellerini tanıtırken bazı profesyonel uygulamaların yakın bir zamanda iPad ekosistemine dâhil olacağını duyurmuştu.

davinci-resolve-ipad.webp


Blackmagic Desing tarafından geliştirilen video ve renk düzenleme yazılımı DaVinci Resolve, iPad modelleri içinüzerinden kullanıma sunuldu.

DaVinci Resolve, A12 Bionic ve daha yeni bir işlemciye sahip olan tüm iPad modellerinde kullanılabiliyor ancak uygulamanın resmi açıklamasında en iyi deneyim için M1 ve M2 çipin önerildiği vurgulanıyor.

iPad için optimize edilmiş olan sürüm, masaüstü versiyonuna oldukça benzer bir arayüz ile birlikte geliyor ancak dokunmatik kullanıma odaklanan bazı farklılıklar sunduğunu unutmamak gerekiyor.

Eğer daha önce DaVinci Resolve kullandıysanız, kendinizi evinizde gibi hissedebileceğinizi söyleyebilirim.

DaVinci Resolve tıpkı masaüstü sürümde olduğu gibi ücretsiz bir kullanıma sahip ancak çeşitli özelliklerin kilidini açan DaVinci Resolve Studio için tek seferlik bir ödeme yapmanız gerekiyor. – Aralık 2022 itibarıyla 2.099 TL –

Yakın bir zamanda yeni bir iPad satın almayı planlıyorsanız,isimli içeriğimize göz atmayı ihmal etmeyin!

Peki siz DaVinci Resolve iPad sürümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iPad modellerine gelmesi gereken en önemli uygulamalar hangileri?

Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.
 
Üst